ЦДГ "Иглика", гр. Карнобат

 

Добре дошли!
Албум
Визитка
За нас
Символи, ритуали...
Дневен режим
Учебни програми
Детско словотворчество
Наша гордост
Празничен календар
Предстоящо
Събития 2012/2013
2011/2012 уч.год.
2010/2011 уч.год.
2009/2010 уч.год.
2008/2009 уч.год.
2007/2008 уч.год.
Архив


Училищен плод Еко-игри Творчество Галерия Връзки Отзиви

2009/2010 уч.год. / Развлечения

24 Февруари 10, 18:00
На гости в училище
   По покана на ОУ "Хр. Смирненски, гр. Карнобат деца от подготвителната група, заедно със своите родители и учители, гостуваха на "Открит час" в училището, организиран специално за бъдещите първокласници и техните родители.
 
 

               

     В съвременна, модерна форма бяха представени:

 - приложението на съвременните технологии в обучението и възпитанието на учениците;
 - учителките на бъдещите първокласници в действие;
 - знанията, уменията и компетенциите на учениците от IV клас, усвоени през четирите години в началния етап на обучение;
 - участието на бъдещите първокласници в урока

    На бялата училищна дъска бяха представени мултимедийни презентации на тема "Мартенски празници" - Националния празник на България - 3-ти март, пролетния народен празник "Баба Марта",  честван от векове на 1-ви март, празникът на мама - 8-ми март.
        Паралелно с образователните презентации бяха демонстрирани и модерни обучителни и развиващи методи, посредством "умната", електронна интерактивна дъска.
 
    
Своите знания по темите и уменията си за ползване на компютърните технологии демонстрираха ученици от IV клас, представяйки нагледно плодовете от труда на началните учители - Илиана Димитрова, Стефка Петрова и Златина Драгова.
    Гостите на "открития час" имаха възможност да се запознаят отблизо с модерния материално-технически и технологичен ресурс на училището и професионалните умения на педагозите за прилагане на иновационни, съвременни методи и форми за компютърно базирано обучение, в унисон с тенденциите и изискванията на съвремието и с  интересите на подрастващите.
 
 
    Малчуганите бяха не само гости и зрители, но и участници в интерактивния урок. Те бяха привлечени в интересни дидактични игри на интерактивната дъска - откриваха началната буква от името на мама и създадоха колективна електронна честитка - поздрав за предстоящия Ден на майката и жената - 8-ми март.
 
 
 
    В игрова и занимателна форма бъдещите първокласници се докоснаха с радост до училищното обучение, за което се подготвят интензивно в последната година на предучилищното детство.
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.5114